Pittige peutergroep De Dwergjes

Aandacht voor ‘pittige peuters’

Voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong, hebben we een speciaal programma om hen te stimuleren met gerichte activiteiten. We constateerden dat pientere peuters meer nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen en weer huppelend naar de peuteropvang of het kinderdagverblijf te gaan.

 

Gemengde groep brengt peuters in contact met ontwikkelingsgelijken

De kinderen van het Pientere peuters-programma vormen samen met de kinderen van de peutergroep Happy van De Dwerjges één groep. De groep bestaat uit maximaal 16 kinderen. We kiezen bewust voor een gemengde groep, zo kunnen we de kinderen goed voorbereiden op de basisschool.
Daarnaast vinden wij het belangrijk dat kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong in contact komen met ontwikkelingsgelijken ('peers'). De kinderen voelen zich door deze 'peers' vaak meer begrepen. Ook kunnen ze zich aan elkaar spiegelen, interesses delen en op hetzelfde niveau een spel spelen. Dit helpt bij het ontwikkelen van een reëel zelfbeeld.

 

Ochtendprogramma

Het ochtendprogramma staat in het teken van het creëren van leersituaties en het verdiepen van de Uk en Puk methode door middel van groepsactiviteiten, ontwikkelingsmateriaal, smartgames, gezelschapsspellen en het vrije spel. Het proces van leren wordt zo vertrouwd: proberen, oefenen, fouten maken, doorzetten en uiteindelijk resultaat behalen. Zo stimuleren we de ontwikkeling van een groei-mindset. Alle ontwikkelingsgebieden komen aan bod.

Bewegen vinden wij belangrijk, de peuters mogen op woensdag ochtend gebruik maken van de gymzaal van 09.00-10.o0 uur tijdens onze peutergym uurtje en we hebben een groene buitenspeelplaats. Een veilige uitdagende plek voor pientere peuters om samen te spelen, samen te ontdekken en verder te leren in de richting van de basisschool.

 

Gespecialiseerd team voor peuters met ontwikkelingsvoorsprong

Het team is gericht samengesteld en getraind als ukiq specialist. Het team bestaat uit 3 pedagogisch medewerkers waarvan er dagelijks 1 tot 2 op de groep staan. De pedagogisch medewerkers brengen een flinke dosis ervaring, ambitie en oprechte interesse voor pientere peuters met zich mee.

 

Samen met de ouders een plan van aanpak

Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong hebben vaak meer uitdaging en verdieping nodig. Anders kunnen ze het plezier verliezen van ontdekken en zich ontwikkelen. Als er sprake is van vermoeden maken wij samen met de ouders een plan van aanpak om de huidige plek waar mogelijk aan te passen aan de behoefte van het kind. We zorgen ook voor een gedegen overdracht naar de basisschool.

 

Openingstijden

De Pittige peutergroep De Dwergjes , is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 08:30 uur tot 12.00 uur. De ochtend is inclusief luiers en de maaltijden, vers fruit. 

 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram