Peutergym

heerlijk bewegen voor je kind

Je kindje houdt waarschijnlijk meer van klimmen dan de gemiddelde aap. De tafel, de bank, al je meubels moeten het ontgelden. Heeft jouw kleintje ook energie voor tien? Dan is peutergym een leuke activiteit om samen te ondernemen. Maar wat is peutergym precies?


Wat is peutergym?

Kleine kinderen (van 2 tot 4 jaar) kunnen meedoen aan peutergym. Dit is een soort voorloper op de kleutergym die je kindje straks op school gaat krijgen. Je kind kan er flink wat energie kwijt en hij leert er ook nog wat van. Zo is peutergym heel goed voor de motorische ontwikkeling. Ook leert je peuter om samen met andere kinderen te spelen.


Wat doe je bij peutergym?

Springen, rennen, rollen, klimmen, hangen, balanceren en met een bal of hoepel spelen. Bij peutergym kunnen peuters zich helemaal uitleven. Vaak begint en eindigt een ‘les’ gezamenlijk, worden er spelletjes gespeeld, liedjes gezongen en mag je peuter ‘vrij spelen’.

Alle materialen en toestellen die in een gymzaal aanwezig zijn, kunnen onder begeleiding worden gebruikt. Spelenderwijs leren kleintjes om te gooien en te rollen met een bal en te klimmen op een kast of klimmen in een klimrek..


Begeleiding

De groepen zijn meestal niet zo groot en staan onder begeleiding van een pedagogische medewerker / gymjuf of -meester. De peutergym is zonder de ouders. Dit omdat je dan vaak merkt dat de kind soms dingen beter durft, en zo ook sneller contact maakt met de andere kinderen.


Waarom is peutergym goed voor je kind?

Bewegen is goed voor elke peuter. Waarschijnlijk wordt je kindje sowieso reuzeblij van lekker rennen, springen en klimmen. Met peutergym oefent je kindje zijn motoriek. Zeker in deze tijd, waarin kinderen minder bewegen dan vroeger, is zo’n extra beweegmoment in de week nog niet zo’n gek idee.  Maar, er zijn nog meer voordelen aan sporten voor je peuter. Tijdens peutergym leert je kindje onder andere:

  • Contactleggen met leeftijdsgenootjes
  • Op zijn beurt wachten
  • Aardig zijn tegen elkaar
  • Samen spelen
  • Weerbaarheid vergroten
  • Zelfvertrouwen opbouwen: als hij ervaart dat iets lukt (bijvoorbeeld in een klimrek klimmen)
  • Zijn zintuigen en evenwicht oefenen
  • Zijn waarnemingsvermogen en coördinatie trainen
  • Zijn eigen lichaam kennen 


Wat doet je kindje aan bij peutergym?

Zorg dat je kindje kleding draagt die lekker zit. Denk bijvoorbeeld aan een T-shirt met een korte broek of legging. Je peuter hoeft geen gymschoentjes aan, maar het mag natuurlijk wel. Als je gymschoentjes gaat kopen, kies dan altijd lichte schoenen in plaats van zware, stevige sportschoenen.


Wist je dat…

Peutergym ook de taalontwikkeling bevordert? Door het spelenderwijs bewegen leert hij een hoop nieuwe termen zoals onder, boven, door, overheen, hard en zacht.


Waar kan je de peutergym volgen?

De peutergym wordt gegeven op alle woensdag ochtenden van 09:00 tot 10:00 tijdens reguliere schoolweken. (40 weken per jaar). Wij gymmen in de gymzaal van de Standaert in Standdaarbuiten. De ingang is via school en kinderopvang De Dwergjes, Antoniusstraat 8, te Standdaarbuiten.


Wat zijn de kosten?

Je mag de eerste keer een keertje proefdraaien, om te zien of het wat voor jullie is.

De kosten zijn €2,-  per keer. Je kan een strippenkaart kopen voor 10x (€20,-)

 

Zit je kindje bij kinderopvang of peutergroep van De Dwergjes in Standdaarbuiten op de woensdagochtend?

Dan mag u kindje gratis meedoen met de gym.

 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram